Te Anau er "hovedkvarter" for udflugter i regionen og landets største nationalpark, "Fiordland National Park", der er på 1,2 millioner hektar (det svarer til en fjerdedel af Danmark!). Nationalparken, der omfatter fjordene Milford Sound og Doubtful Sound, er på Unescos Kulturarvsliste.
Lake Te Anau |
Kereru - New Zealand pigeon |
Kea |
I Te Anau Wildlife Centre er der også mulighed for at se den sjældne Takahe (en efter sigende fascinerende ikke-flyvende fugl i lighed med Kiwien – på fotos ligner den nu en mellemting imellem en søpapegøje og en høne), men vi kunne ikke få øje på den. På vej til og fra stedet så vi flere Tui’er og hørte igen disse fugles helt specielle sang. Desuden så vi Bellbird i eukalyptustræerne. Tilbage på camperpladsen fornøjer begge disse fugle og flere andre fugle os med deres sang.
Torsdag formiddag "hyggede" Svend sig med Annettes computer, der (igen) har bestemt sig for, at den gerne vil læse mails, mens bloggen ikke er tilgængelig. Annette holdt sig på afstand af Svends "diskussioner" med computeren og klarede de huslige sysler, som er en nem ting, når beboelsen er på få kvadratmeter og tøjvasken lettes af shorts- og sandalvejr. Camperliv i New Zealandsk sommervejr er herligt!
Den fuglebog, som vi tidligere har købt på turen, dækker ikke helt det fugleliv, som vi oplever, så vi besluttede os for at gå på "shopping" i Te Anau torsdag eftermiddag. Det var en sjov oplevelse! Der er ingen mennesker i byen – de er alle sammen på travetur, ridetur, cykeltur, fisketur, kajaktur, sejltur eller lignende. Butikkerne på "hovedstrøget" er få og har et meget sammensat sortiment. En brugskunstforretning inkluderer eksempelvis en afdeling med børnetøj. Boghandlen var en flot forretning, og vi købte en bog om New Zealands dyr og planter. Nu må vi kunne "få styr på", hvad vi har set.
Landkort, bykort ... og nu menukort |
Vi har tidligere beskrevet Kiwiernes imødekommenhed. En særlig ting, som vi har bemærket, er, at man hilser på hinanden med spørgsmålet; "How are you?". Man siger ikke bare "hi" eller "hello". De sidste to hilsner er til gengæld karakteristiske for, hvordan turister hilser på hinanden. Vi tror, at Kiwiernes venlighed smitter af på turisterne. Man passerer ikke andre på en sti ved søen uden at hilse, og man hilser også "god morgen" m.v. til alle, man møder på camperpladserne. Det er da en dejlig omgangsform.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar