tirsdag den 6. december 2011

Marlborough Wine Trail


Vandfaldet ved Smith's Farm

Annette med morgenhår,
bajer og "duggede ruder"
Svend i regnvejr i regnskov
Via indhegningerne med dyr og en frodig regnskov på Smith’s Farm kunne man ifølge camperpladsmor, Barbara, gå en tur på 1,5 time til et vandfald, der ligger tæt ved starten på den berømte 72 km vandrerute, Queen Charlotte Track, langs med de mange bugter i Marlborough Sounds. Barbaras tur lød overkommelig for os, så vi indledte dagen med at begive os på vandretur. Turen var kuperet og køn (når man ser bort fra ”gymnastikken” udenom kokasser), men vi havde forstået på Barbara, at vandfaldet var 20 meter højt … det var snarere 20 cm bredt og 20 cm dybt. Hmm… man kan jo altid nyde en øl til lyden af vandets rislen. På tilbagevejen begyndte det at regne, og for første gang på turen var det massivt regnvejr, som varede ved hele dagen.

Vi besluttede os for at lave en udflugt til vindistriktet i Marlborough regionen. Af New Zealands areal på ca. 269.000 km2 anslås det, at ca. 24 km2 anvendes til dyrkning af vin. Det sker i 15 regioner, og den bedste er Marlborough. De primære druesorter er Sauvignon Blanc, Pinot Blanc og Pinot Noir.

Via Havelock, som er et fiske- og feriecenter ved indsejlingen til Pelorus Sound, kørte vi lidt sydpå til Renwick. På vejen fra Havelock til Renwick er der mange farme med kvæg og får, men vi så også flere vildtfarme. Da vi nærmede os Renwick, kom vi til de første vinmarker. Det er virkelig storindustri. En vinmark er typisk på mere end 10 ha. og i tilknytning til flere vinmarker ligger kæmpestore tankanlæg. I området dyrkes også kirsebær, jordbær og honning.

Efter at have passeret den store flod, Wairau River, kom vi til ”The Wines Village”, som foruden vinproducenten, ”Boulderwines”, byder på små butikker med lokalt producerede dressinger, olier, marmelade, tøj, garn og brugskunst. Et rigtig hyggeligt sted!

Cloudy Bay's vinmarker
Fra ”The Wines Village” gik turen videre til vinproducenten ”Cloudy Bay”. ”Te Koko” er navnet på Cloudy Bay’s ”alternative” og fremragende Sauvignon Blanc. Dens unikke karakter skyldes, at den er lagret på egetræsfade, og adskillige andre vingårde har efter sigende med mere eller mindre held forsøgt at kopiere denne ener. Cloudy Bay er én af de mest berømte af de ca. 600 New Zealandske vingårde, og vi fik en meget professionel gennemgang af Cloudy Bay’s vine. Et besøg her kan varmt anbefales.

Efter dagens smagsprøver bestod dagens ”høst” af en flaske olivenolie, flere flasker dejlig vin og en souvenir-vinprop. Med ”høsten i hus” kørte vi til Blenheim for at overnatte på en camperplads ved Wairau River. Det er helt klart et ”gennemkørselssted”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar